Selamat Hari Kopi Antarabangsa



Sempena Hari Kopi Antarabangsa nie Wonda Coffee buat marketing baik punyer
Sape peminat tegar coffee bole la pegi dapatkan di 99 Speedmart seluruh Malaysia dr 29hb September sampai 1hb Oktober 2014. Dgn hanya sehinggit setin limited utk 3 tin jer ye.


posted from Bloggeroid

Nasik Kukus Manis



Nie citer last week. Lupa nak update blog 😁 Having luncheon with my bestie kat Honey Madu Cafe, Ken Rimba, Sek 16, Shah Alam. Bagi aku la kan nasik kukus dia okay la not so kick 😊 Pasai apa x kick sbb kuah dia manis la x sesuai dgn tekak kami oghg utagha nie 😁 Kami lebih suke mkn nasik kukus kat depan MRCB Shah Alam tue. Sedap dan murah siap bole mintak kaki ayam lebih 😁 Apa2 nasik kukus nie klu mkn panas2 mmg terbaeekkk bole berasap telinga 😁

posted from Bloggeroid

Usaha Tingkatkan Susu Ibu Untuk Pejuang Susu

Assalamualaikum buat pembaca blog bdk yg comey nie 😊

Dah hampir 11 bulan aku menjadi pejuang susu menyusukan anak aku yg ketiga dgn susu ibu. Dah mcm2 dugaan kena tempuh sampai ke takat nie. Apa2 pun pengalaman nie mmg pengalaman yg terbaik pernah aku lalui. Sbb anak first minum susu formula and yg second susu ibu plus susu formula.

Lepas hari raya puasa 2 bulan lepas production susu aku drop sbb biasa la bila cuti xde la rajin nak mengepam n bagi kat baby pun direct feed. Tue la jadi bila skip jadual pam 😢

Skang nie makin lama pam dok sama ja hasilnya. So end up hari nie aku try jugak ambik milk booster. Konon2 nak stopkan ambik produk express milk booster dan nak try cara alternatif dgn makan makanan milk booster. Tapi hasilnya dok sama ja. So hari nie aku pun dgn tekad pi la kedai Marissa Shoppe di Suri Puteri, Seksyen 20, Shah Alam. Dgn niat nak carik kot2 la ada coklat Mom's, belek punya belek last jumpa, apa lagi trus la beli. Dlm dok belek tue aku jumpa Umma Lacto, harga mahal la skit. Nak sedapkan hati aku ckp nak try dulu coklat Mom's. Lps tue aku pun pi Aeon Big dgn niat nak beli susu utk lactating mom. Aku jumpa Mamil Mama sesuai dgn harga dan berat yg paling penting poket aku 😁

Skang tgh dok taip sambil layan secawan hot chocolate Mamil Mama, sedap minum panas2. Nanti aku cerita lagi kesan lepas ambik produk2 milk booster nie. Jom minum dulu 😊






posted from Bloggeroid

Manfaat Kurma Kepada Ibu Mengandung & Bayi

Tahukah anda orang Yahudi menjadikan kurma satu menu wajib bagi isteri mereka yg mengandung. Selain memastikan si ibu mendapat nutrisi yg secukupnya, kurma juga dapat membentuk perkembangan otak bayi yg cerdas dan tubuh yg sihat.
Sebab itu orang Yahudi terkenal dgn kecerdikan & kecergasan!!!

Sebagai orang Islam, bukankah firman Allah begitu jelas dalam surah Maryam ayat 23 - 26 menceritakan kelebihan buah kurma?
Bukankah Nabi Muhammad SAW sangat menganjurkan pengambilan buah kurma bukan sahaja di bulan Ramadhan tetapi setiap hari?
Jadi mari kita menghidupkan sunnah Nabi Muhammad SAW ini dan pastikan anak-anak kita mendapat khasiat buah kurma sejak dalam kandungan lagi!!!

Kurma adalah salah satu bahan utama dalam Qaseh Gold (^__^)

http://nurainrayyan.files.wordpress.com/2013/10/1378434_656784447718286_750337643_n.jpg 

Jom kita berQaseh Gold (^__^)

Call/SMS/Whatsapp : 0193327841

Fakta Menarik Yang Anda Patut Tahu

http://1.bp.blogspot.com/-IaSDiSSe_ts/TxvLYnbR3BI/AAAAAAAABOM/a4nK2qofU5Y/s1600/yg-kuning.jpg

Tahukah anda pohon kurma adalah pohon tertua yg mula ditanam di dunia & dikatakan sejarah penanamannya melangkaui sejauh 4000 - 6000 tahun sebelum Masihi!!!
Selain daripada nilai nutrisi yg tinggi, buah kurma kaya dgn bahan phenol yg bercirikan antioksidan!!!
Antioksidan penting utk membantu mencegah penyakit berbahaya seperti penyakit jantung dan kanser!!!
Selain daripada itu, pengambilan makanan bercirikan antioksidan dapat menjadikan anda AWET MUDA (^__^)