3 Tips Mudah & Murah Banyakkan Air Susu Ibu

Salam Jumaat semua.
Semoga diberikan keberkatan oleh Allah SWT :D

Okey, hari nie saya nak share 3 simple tips yg mudah & murah especially buat ibu2 yg menyusukan bayi secara eksklusif :)

Tips nie memang selalu ditekankan oleh pakar-pakar laktasi, mesti korg pun tau kan :D. Di antaranya :

i) The best way is selalu or kerapkan kosongkan payudara ibu2 semua yer samada melalui hisapan bayi (the best way)...I pun agree with this coz hisapan baby tak sakit :D
Kalau kat ofis x bole la kan....sooo pam keluarkan susu tue guna pam susu...tak kisah la manual ka, mesin ka :D....I'm using Spectra 3 & it's really helping me to get 4 oz for 10 mins session :D

ii) Furthermore pengeluaran susu kita nie pun sgt2 dipengaruhi oleh emosi kita. So mummies sila tenangkan diri before pumping coz hormon oxytocin yg bertindak mengeluarkan susu dari payudara kita dpt dirembes dgn baik bila kita bertenang & gembira :D

iii) And not to forget the most important thing...this one big thing, bykkan minum air kosong yer mummies semua, bukan air bergula or berperisa coz air komponen utama susu ibu. So minum air 3 hingga 4 liter sehari.
Everyday saya mesti minum lebih 4 liter coz mmg rasa haus sgt2 :D

So how??? Mudah & murah kan tips nie :D
Bagi saya di zaman yg semua naik nie, seharusnya kita parents mesti bijak berbelanja. Dahulukan apa yg patut didahulukan.

Sebelum you guys try any supplement, try dulu tips yg murah & mudah nie dulu.
Jimat Wang!!!! Jimat masa!!!!

If mummies semua ade peruntukan utk carik supplement tambahan utk bantu tingkatkan susu ibu, why not try coklat penggalak susu "MamaMilky"


1 kotak ader 12 biji to be taken sebijik sehari
Harga Pasaran : RM70/-

MamaMilky "Cepat" dan "Mudah"
- Coklat sebijik-sebijik, boleh terus dimakan, tak perlu bancuh, sangat2 la sesuai utk ibu2 yg berkerjaya mcm I nie :D
Saya dah cuba dan rasanya sedap, macam makan dark chocolate :D

- Result pun cepat, ada pengguna "MamaMilky" yg kata dgn 1 kotak jer dah boleh rasakan kesan yg positif.:D

Sape2 yg teringin nak try bole contact saya.
PM/Whatsapp : 019-332 7841
COD AEON Big Seksyen 23, Shah Alam

No comments:

Post a Comment