Salah Satu Fakta Tentang Yahudi

SALAH SATU FAKTA YG PERLU KITA KETAHUI TENTANG YAHUDI

Kaum YAHUDI menjaga pemakanan.
Makanan yang masuk ke dalam perut bukan hanya untuk mengenyangkan, tetapi untuk membentuk tubuh badan yang sihat dan cerdas.
Kaum YAHUDI mengambil berat tentang hal ini sejak anak-anak mereka masih kecil lagi.
Mereka tahu bahawa untuk menjadikan anak-anak mereka bijak dan cerdas, sel-sel otak perlu sering berhubung dan cekap. Pemilihan menu semasa makan juga dijaga.
Ikan tidak akan dihidang bersama dengan daging kerana menurut mereka, makanan laut dan makanan darat tidak boleh dimakan bersama kerana ia boleh memudaratkan kesihatan.
Buah-buahan juga tidak dimakan selepas makan hidangan utama, tetapi dimakan sebelum itu.
Untuk anak-anak yang bersekolah, mereka akan memberikan pil minyak ikan, kacang badam dan madu.

Apa yang anda boleh pelajari???
Tidak dapat dinafikan, kaum YAHUDI memang sudah mengamalkan apa yang telah dianjurkan oleh Rasullullah SAW 1400 tahun yang lalu.
Mungkin mereka tahu tetapi tidak mahu orang ISLAM tahu.
Makanan-makanan SUNNAH seperti madu, kismis, buah delima, kurma, habbatus sauda dan buah zaitun memang ada khasiat dan keberkatannya.
Anak-anak sememangnya memerlukan makanan yang baik, Jadi, jangan biarkan perut mereka diisi dengan makanan yang tidak berkhasiat, mengandungi karbonat yg tinggi, banyak asid, pewarna tiruan dan lemak yg tidak menyihatkan.
Oleh itu, cubalah berikhtiar memberikan makanan terbaik kepada anak-anak seperti mana yang diamalkan oleh Rasullullah SAW cuma dalam satu botol terkandung sumber makanan yg berasaskan SUNNAH
Satu pilihan yang BIJAK, MUDAH, MURAH & MUJARAB!!!!
INSYAALLAH

PM / Whatsapp
019-332 7841

2 comments:

  1. tektik orang yahudi..bukan hanya sekadar makanan, pakaian dan budaya juga dorang da dpt control kita..pape pun terpulang individu untk memilih baik atau buruk. :)

    ReplyDelete